- Високоінтенсивного типу, універсального використання на високих і середніх агрофонах
- Рекомендований для Степу. На сорті ефективно реалізуються всі заходи інтенсифікації вирощування, придатний для умов зрошення.
Господарські та біологічні характеристики:
- урожайність за роки державного сортовипробування в степовій зоні усередньому знаходилась на рівні 7,9-11,4 т/га із перевищенням національних стандартів на 0,76-1,23 т/га (10,2-19,4%). Сорт вирізняється крупним (11,4-12,7 см), добре озерненим колосом (62-72 зерен) і середньою кущистістю (612-786 стебел на 1м2);
- стійкий до вилягання (9 балів), осипання (9 балів);
- середньостиглий, вегетаційний період 280-285 діб;
- морозо-, зимостійкість вище середнього рівня, посухо-, жаростійкість високі, підвищена стійкість до кислотності та засоленості ґрунту;
- стійкість до фітозахворювань (бали): бура іржа 6-7, стеблова іржа 5- 6, борошниста роса 7-8, фузаріоз колосу 5-6, кореневих гнилей 7-8.
Якість зерна:
- вміст білку 13,8-14,5 %,
- вміст клейковини 33-38 %,
- сила борошна 320-340 о.а.,
- загальна оцінка хліба 4,4-4,8 бали.
Морфологічні та морфометричні ознаки:
- короткостебловий тип, висота рослин 84-95 см;
- різновид еритроспермум, стебла і листя, починаючи з фази виходу в трубку і до виколошування, покриваються із зростаючою інтенсивністю восковим шаром;
- зернівка червона, видовжена (довжина 7,8-8,7 мм, ширина 3,5-3,8 мм, товщина 3,4-3,8 мм.
Агротехнічні вимоги:
- сорт проявляє високий потенціал продуктивності при інтенсивній технології вирощування, але вирізняється стабільністю урожайності і якості зерна у варіюючих умовах вирощування. Сорт витримує відхилення в строках сівби від оптимальних, проявляє відносно високий нижній поріг урожайності на слабко забезпечених елементами живлення попередниках, ефективно використовує як високі, так і низькі дози азотного мінерального живлення.